Zasebnost

VAROVANJE ZASEBNOSTI IN ZAŠČITA PODATKOV

Uporabnik dovoljuje prodajalcu zbiranje in obdelavo posredovanih podatkov. Uporabniki spletne trgovine so lahko fizične ali pravne osebe, pri čemer se v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov samo podatki fizičnih oseb štejejo za osebne podatke.

Prodajalec se zavezuje, da bo vse pridobljene osebne podatke v spletni trgovini skrbno varoval ter jih brez privolitve uporabnika ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih ne bo uporabil v druge namene kot za (i) za sklenitev in izpolnjevanje pogodb, (ii) lažje reševanje morebitnih težav pri naročilu in dostavi blaga, (iii) uspešno izvajanje storitve dostave blaga, naročenega v spletni trgovini, in, (iv) na željo uporabnika, tudi za namene obveščanja o novostih in ugodnostih v spletni trgovini (neposredno trženje). Za dosego varovanja osebnih podatkov prodajalec uporablja ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno varnost in tajnost svojega uporabniškega imena in gesla za dostop tako do njegovega uporabniškega računa v spletni trgovini kot tudi do njegove elektronske pošte, ki jo navede v registracijskem obrazcu oziroma v uporabniškem računu oziroma v naročilu.

Prodajalec uporabnike na podlagi njihovega vnaprejšnjega soglasja preko elektronske pošte obvešča o novostih in ugodnostih v spletni trgovini. V kolikor uporabnik tovrstnih prodajalčevih sporočil ne želi več prejemati oziroma želi, da prodajalec preneha uporabljati uporabnikove podatke za posredovanje omenjenih sporočil, lahko uporabnik to sporoči prodajalcu na kastor@kastor-md.si


IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI 

Prodajalec si bo po svojih najboljših močeh prizadeval za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini, vendar pa si pridržuje pravico, da se posamezni dejanski podatki ne ujemajo s podatki spletne trgovine. Če je posamezna lastnost v zvezi z izdelkom bistvena okoliščina, zaradi katere uporabnik naroča določen izdelek, ker sicer blaga ne bi naročil, mora pred naročilom pri prodajalcu preveriti, ali ima izdelek dejansko to lastnost, sicer se kasneje na to ne more več sklicevati. Dodatne informacije o izdelkih, ki jih je mogoče naročiti v spletni trgovini, lahko uporabnik pridobi tudi preko spletnega obrazca na spletnih straneh prodajalca, v rubriki »Kontakt«, kjer vnese svoje ime in priimek, elektronski naslov in svoje vprašanje. Odgovor dobi uporabnik v nekaj dneh.

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav. Nismo odgovorni za povrnitev morebitne škode ali škode, ki jo ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani.

Prodajalec si pridržuje pravico do dnevnih sprememb vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu.

Prodajalec si pridržuje pravico kadar koli in na kakršen koli način ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila spremeniti splošne pogoje poslovanja.